מאי 25, 2024
העוף של דליה

העוף של דליה – עוף בגריל עסיסי וטעים

אין ספק שיש משהו מנחם ומשביע במנת עוף אפויה בצורה מושלמת עדינה, טעימה ועסיסית. אם אתם מחפשים לשלוט באומנות של יצירת עוף אפוי בשרני בתנור, הגעתם למקום הנכון. במתכון זה, נדריך אתכם בשלבים להשגת העוף המושלם, בין אם אתם מבשלים לארוחת ערב משפחתית או לאירוע מיוחד.

רכיבים:

5-6 חלקי העוף המועדפים עליכם (שוקיים, כרעיים)
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה
1 כפית שום כתוש טרי
1 כפית אבקת בצל
1/2 כפית טימין מיובש
1/2 כפית רוזמרין מיובש
1/2 כפית אורגנו מיובש
1/2 כפית בזיליקום מיובש
1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת (או 1 כף פטרוזיליה טרייה, קצוצה)
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
עשבי תיבול טריים לקישוט (רוזמרין, טימין או פטרוזיליה)

הוראות:

  1. מחממים את התנור:

מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשתמשים בתכנית צלייה (ציור של שני קווים רוחביים מקבילים עם רווח ביניהם).

  1. מכינים את העוף:

שוטפים את חלקי העוף במים קרים ומייבשים אותם בנייר סופג. שלב זה עוזר לתיבול להיצמד טוב יותר לעוף.

  1. מתבלים את העוף:

בקערה קטנה מערבבים את המלח, הפלפל השחור, הפפריקה, השום, הלימון, אבקת הבצל, הטימין המיובש, הרוזמרין המיובש, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש ופטרוזיליה מיובשת. תערובת תיבול טעימה זו תעניק לעוף טעם ארומטי.

  1. מצפים בשמן זית:

מטפטפים את שמן הזית על חלקי העוף ומשפשפים אותו פנימה באופן שווה, תוך הקפדה על ציפוי מכל הצדדים.

  1. שמים את תערובת התיבול:

מפזרים את תערובת התיבול על חלקי העוף, מכסים אותם היטב. השתמשו בידיים כדי ללחוץ את התיבול לתוך העוף למקסימום טעם.

  1. מסדרים את העוף בתבנית אפייה:

מרפדים תבנית תנור עם נייר אפייה ומניחים את חלקי העוף המתובלים בתבנית אפייה, כשהעור כלפי מעלה.

  1. מקשטים עשבי תיבול טריים (לא חובה):

במידה ורוצים עוד טעמים וגם להוסיף למראה העוף, מומלץ לפזר כמה עשבי תיבול טריים כמו רוזמרין, טימין או פטרוזיליה.

  1. אופים בתנור:

מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש, מכסים את תבנית האפייה בנייר כסף או נייר אפייה וצולים במשך שעה עד שעה וחצי עד שהעוף משחים.

  1. מנוחה לפני ההגשה:

לאחר שהעוף מוכן, מוציאים אותו מהתנור, מסירים את הנייר הכסף או נייר האפייה ונותנים לו לנוח בטמפ' החדר כ-5-10 דקות. מנוחה זו מאפשרת למיצים להתפזר מחדש, ולהבטיח שכל ביס יהיה רך ועסיסי.

  1. מגישים ונהנים:
    מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים, ומגישים לצד תוספות אהובות כמו, ירקות צלויים, סלט טרי או פירה.

כמה מילים לסיכום

עם המתכון הפשוט אך המעודן הזה, תוכלו להכין עוף אפוי עסיסי וטעים. השילוב של התבלינים, שמן הזית וטכניקות הבישול הנכונות יוצר עוף רך, טעים וכזה שישמח כל חך.

בתאבון! 😊

אז מה היה לנו עד עכשיו?